LES TERRASSES DES ARTS

Les Terrasses des Arts

Een uniek project in het hart van Braine-l'Alleud

LES TERRASSES DES ARTS

Braine-l’Alleud
De residentie ‘Les terrasses des Arts’ is een uniek project in het hart van Braine-l’Alleud. Het project is makkelijk toegankelijk en heeft een ideale ligging, zowel ten opzichte van het station als ten opzichte van alle voorzieningen van de binnenstad die op loopafstand liggen. Het project situeert zich op de site van de voormalige gemeentelijke kunstacademie op de hoek van de Albert Ierlaan en de Alphonse Allardlaan. De bestaande bebouwing maakt plaats voor een gebouw van 18 nieuwe, comfortabele appartementen, met een hoog afwerkingsniveau. Bovendien zijn de appartementen zeer energiezuinig.

Het project

Het project bestaat uit 18 appartementen met twee of drie slaapkamers, met een oppervlakte van circa 89m² tot circa 142 m². De begane grond zal uitsluitend bestaan ​​uit parkeerplaatsen, kelders en technische ruimtes. De 3 verdiepingen krijgen elk 5 appartementen, op het dak worden er 3 penthouses voorzien. Bijzondere aandacht is besteed aan energieprestaties om autonomie na te streven. Het comfort van de accommodatie wordt met name verzekerd door een bijzonder zorgvuldige akoestische isolatie, evenals door voldoende grote ontspanningsruimtes buiten.

Elke woning wordt volledig afgewerkt opgeleverd en beschikt over een ingerichte keuken, sanitaire uitrusting en meubilair, vloerbedekking (tegels), binnenschrijnwerk, alsook geïntegreerde bergingen (wasplaats) en/of een vlot toegankelijke kelder. De afwerkingen kunnen optioneel aangepast worden naar keuze van de kopers.

Praktische info

Het project wordt verkocht onder het regime van de Wet Breyne. De verkoopprijs, evenals de bijbehorende kosten, worden betaald naarmate het project vordert, op vertoon van de certificaten van voltooiing van de secties.
De bedragen met betrekking tot de bouwwerken zullen onderworpen zijn aan het wettelijk tarief van de belasting over de toegevoegde waarde van 21% (btw) en verschuldigd zijn naarmate de bouw vordert, volgens de verdelingstabel.


Een vermindering van de belasting over de toegevoegde waarde tegen het verlaagde tarief van 6% is mogelijk mits naleving van de relevante voorwaarden die van kracht waren op het moment van de verkoop.


Voor de koper zijn de voorwaarden als volgt (geldig tot 31/12/2023):

Minimaal 5 jaar wonen en gedomicilieerd zijn in de nieuwe woonruimte.
Geen eigenaar zijn van een andere woning, met inbegrip van blote eigendom of vruchtgebruik (tenzij de woning is verkregen door vererving of wordt verkocht uiterlijk op 31 december van het jaar volgend op het jaar van de eerste ingebruikneming van de nieuwe woning).
De delen van de grond zijn onderworpen aan registratierechten tegen het wettelijke tarief van 12,5% en zijn rechtstreeks betaalbaar bij de akte.


De voorlopige oplevering van de goederen zal plaatsvinden wanneer het goed in perfecte staat van bewoonbaarheid is.


Het aandeel in de kosten van de basisakte, alsmede de kosten van de koopakte, komen voor rekening van de kopers.

Het isolatieniveau van de bouwschil in combinatie met de voorziene technische verwarmingstoestellen maakt het voor elke woning mogelijk om de Waalse energienorm ‘Q-Zen’ (‘vrijwel energieneutraal’) te behalen, wat overeenkomt met minstens een EPC ‘A’  of in Vlaanderen BEN appartementen.


Om hierop in te spelen is elke woning individueel voorzien van een lucht-water warmtepomp gekoppeld aan zonnepanelen op het dak.

Het project is rechtstreeks verbonden met het station van Braine-l’Alleud, het toekomstige RER-station naar Brussel, dat al bediend wordt door:
• meerdere regelmatige verbindingen per uur naar Brussel en zijn agglomeratie;
• TEC-verbindingen die uitstralen naar de omliggende centra (snellijnen naar Waterloo, Louvain-la-Neuve, Tubize, enz.)

Het project is snel bereikbaar vanaf het hoofdwegennet: 5 minuten van de R0 en de N5. Het project ligt op enkele minuten wandelen van de winkels en lokale diensten in het hart van Braine-l’Alleud.
Elke accommodatie biedt een zeer hoog niveau van comfort, met:
• 2 badkamers;
• 2 toiletten, waarvan 1 apart;
• 1 geïntegreerde wasruimte;
• 1 berging (geïntegreerd of gelijkvloers);
• 1 voldoende grote privé-ontspanningsruimte buiten;
Elke accommodatie heeft minimaal:
• 1 parkeerplaats;
• 1 eigen parkeerplaats voor fietsen;

Alle plaatsen hebben een individuele aansluiting voor elektrische voertuigen. Afhankelijk van individuele verzoeken kunnen extra parkeerplaatsen worden aangekocht.
Bijzondere aandacht is besteed aan een superieur niveau van akoestische isolatie, zowel met betrekking tot de externe omgeving als binnen het gebouw. De composities van de buitenmuren en de beglazing zijn gepland op basis van een ter plaatse uitgevoerd akoestisch onderzoek om effectief te beschermen tegen blootstelling aan extern geluid en trillingen.

Zowel ter hoogte van de vloeren en wanden als ter hoogte van de technische installaties is de akoestische isolatie binnen het gebouw verzekerd. Alle wooneenheden zijn dus systematisch van elkaar en van de gemeenschappelijke ruimtes gescheiden door middel van geluidsisolatie die is aangebracht in de muren of vloerplaten die elke eenheid afbakenen. Trillende en roterende machines en alle vloeistofleidingen zijn onder andere uitgerust met geluiddempers of trillingsdempers.

De definitieve oplevering van de werken vindt plaats één jaar na de datum van de voorlopige oplevering. Deze laatste sluit de garantieperiode af voor verborgen gebreken. Na definitieve aanvaarding kan de aansprakelijkheid van Opdrachtgever slechts worden ingeroepen op basis van tienjarige aansprakelijkheid.
De ventilatie van de verblijven wordt verzekerd door een ‘Double Flow’-systeem of gelijkwaardig volgens de norm NBN D 50.001 systeem D.

Alle zogenaamde ‘natte’ ruimtes (badkamer – doucheruimte – WC – keuken – wasruimte) zijn uitgerust met een luchtinlaat die de muffe lucht afvoert naar een gecentraliseerde warmtewisselaar, die in ruil daarvoor zorgt voor de aanvoer van verse lucht gepulseerd ventilatieopeningen in zogenaamde ‘droge’ ruimtes (woonkamer, slaapkamers etc.).

De warmte die wordt teruggewonnen uit de muffe lucht die uit de woningen wordt gehaald, wordt ter hoogte van de wisselaar overgedragen aan de verse lucht die van buitenaf wordt geperst, met energiebesparing.

Documenten

Hieronder vindt u alle nuttige documenten om nog meer te weten te komen over de appartementen of om een ​​bod uit te brengen. Voor alle aanvullende informatie staan ​​wij tot uw beschikking per e-mail of telefoon.

Locatie

RIO

Commerciële specificaties

Verkoops-
overeenkomst

Fotogalerij

Een combinatie van luxe & energiezuinig !